söndag 11 juli 2010

Risk För Sol?..Inomhusaktiviteter!


Sen barnsben har jag älskat sol och värme, både mormor och mamma tyckte mycket om att löga sig i solen. Att sola så snart möjlighet fanns var ett måste...jag kände mig snäll under den heta solen.
Idag kände jag mig mest bekymrad, hade tänkt dra iväg och handla mat till en kall sallad men halvvägs till Coop fick jag vända om, luften kändes tom på syre och jag kände att det nog skulle vara bättre att hålla sig inomhus.
Sedangick jag ut med soporna, 32 grader, inget syre. Hm!! Väderleksrapporten; Risk för åska, risk för regn, man borde sagt: Risk för sol! men det säger de aldrig, istället börjar reportrar ivrigt gräva i gamla värmerekord och blir inte så lite upphetsade över hur fruktansvärt varmt det är just idag!
Jag höll mig inomhus, enda tanken på att befinna mig någon annanstans var ute på havet i en segelbåt, men jag känner ingen som har någon och själv kan jag inte segla, särskilt inte utan båt.
Så jag började ägna ett odelat intresse åt mina inköp under resan uppöver Östergötland?/Närke? typ, därnånstans.
Jag finner det oerhört avkopplande att ta fram mina föremål och granska dem, sedan söka information på nätet, genom referenslitteratur eller priskuranter.
De här parvaserna i pressglas från ca 1870-talet tycker jag är så söööta, har antagligen kommit in i par-vas-åldern.

Det tar ganska mycket tid i anspråk och så ska de fotograferas oxå. Idag var ljuset nyckfullt, det sökte sig hela tiden mellan skarp sol och dis, så bilderna blev sådär, tills jag öppnade balkongdörren och lät ljuset flöda in på föremålen - det blev mycket bättre. Samtidigt tog sig värmen in, det var ju nästan 10 grader varmare ute än inne, så jag fick stänga igen och skapa lite korsdrag som alls inte märktes.
Jag har satt upp en tvättid oxå till tisdag, men hoppas värmen gett sig då -jag har inga klädnypor till att hänga utomhus, för det verkar idiotiskt att slå på värmen i torkrummet.
Naturen är stor och ibland spelar den oss spratt av varierande slag - personligen trodde jag aldrig det skulle inträffa att jag ville varna för sol och stanna inne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar