onsdag 11 augusti 2010

Del 2 Svan Kalott .....



Beskänkta och underhållna av jättetrevligt sällskap hos våra värdar vaknade vi ohyggligt tidigt av att det var fynd-dags, ja, så tidigt som 20 minuter över 0500 och det var BRÅTTOM! så i morgondimman irrade vi omkring på ett morgontrött torg där handlarna plockade upp sina varor. Beroende på förevarande kvälls alkoholintag och sena sänggående tog det mig hela 2.5 timme innan jag lyckades handla en enda pryl.
Brodern hade större lycka och hade redan lämpat av ett lass i bilen.
Klockan 0800, när det började bli lite mer frekventerat på Askersunds trevliga torg vid kanalen och alla båtarna, skrek magen efter en andra frukost som bestod av en mäkta god bake-up macka med ost o skinka ackompanjerat av en urinnevånares lovord över bagaren och hans värv. Jättegott!Tack Askersund för god macka och jättetrevlig marknad där vi f.ö träffade på några nya ansikten från antikforumet. Tyvärr var vi alldeles för slitna och hade mera kvar på dagsschemat så vi drog vidare och vi 11 då jag talade med syster Carin, undrade hon om vi inte skulle åka på marknaden:
Vi tjöt i kör, Vi har varit där - i FEM timmar!!
Vi fastnade ganska omedelbart i en garageloppis. Vandrade in, trevlig tjej, näpp ingenting.
Anders tackade för oss med orden - Nej, det fanns inget för oss idag.
Jo, det finns mera, här i backfickan och där fanns ett annat rum och ja...där hittade vi ett par grejor. Ruggigt trevlig garage-tjej åsså for vi vidare.
På en raksträcka inne i skogen en bit från Mariestad gnisslade bromsarna på bilen och gjorde en tvär gir in i hôleskogen.
Jaha, då skulle vi komma fram till en liten obskyr byggnad med innehavare som satt klädda i fritidskläder vid ett fikabord utanför ett garage med barnprylar och -1990-talsporslin.
Skogen öppnade sig för ett gigantiskt nybygge, en smärre maskinhall och när vi steg in for blicken runt som en karusell: -Var ska man börja? tänk det har jag hört många säga när de står där, säger kvinnan. Det var verkligen imponerande mkt saker.
Vi lyckades skrapa ihop en hel del men hade inga kontanter och trots den stora byggnaden hade de ingen kortmaskin. Hmmm!!
Vi for därifrån med ett visitkort och ett handslag som garanti för att betalningen skulle göras senare. Jo det finns sådana där gyllene stunder och sådana där härliga människor - fortfarande!
Nu var det raka spåret, trodde vi, men det blev ett stopp hos Rörstrands outlet i Lidköping först men där handlade vi inget.
-Bara massproducerat fnyste brodern.
Hos Carin fick vi resans godaste mat: Hemodlad potatis, stekt fläsk med löksås!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar